Gastenboek

Welkom in het gastenboek van Vrienden van AFS.
Schrijf ons wat je vindt van deze website, van de Vrienden van AFS, de activiteiten of alle andere zaken die je bezighouden.

Je kunt hier een bericht achterlaten.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
7 berichten.
Patrick van Geel Patrick van Geel schreef op 16 september 2022 om 22:08
Ik keek heel erg uit naar deze bijeenkomst om samen met velen die mij zijn voor- en achternagegaan het 75-jarig jubileum van AFS te vieren. Maar ik kom uit een grote familie en juist dezelfde dag vindt er (na decennia!) een neven-en-nichtendag plaats. Dan is de binding met de familie toch sterker. Afgelopen juli heb ik mijn eigen AFS-feestje gevierd met twee buitenlandse vriendinnen (VS, Honduras) die ik van het uitwisselingsjaar in Turijn ken: in Bilbao ontmoetten wij elkaar na ruim 30 jaar, bij het prachtige Guggenheimmuseum. Een dag lang herinneringen ophalen, het leven doornemen en genieten van elkaars aandacht. Het is de resultante van een zoektocht op internet om met oud-AFS’sers uit de Italiaanse regio’s Piemonte en Liguria weer in contact te komen. Twee jaar geleden tijdens corona de koe bij de hoorns gevat en een groepje van aanvankelijk 13 personen bij elkaar gebracht. Na verschillende Zoom-bijeenkomsten hebben we 8 reguliere personen overgehouden, die elke 1-2 maanden videobellen. Voor wie zin en tijd heeft. Vanuit Portland tot Oslo, vanuit Sao Paolo tot Leiden. En nu dus een ontmoeting in Bilbao. Het smaakt naar meer (jaarlijks, tweejaarlijks?). Volgend jaar misschien naar een vriend in Brazilië. Durf te dromen, durf te doen 🍀 Ik wens jullie ontzettend veel succes, plezier, mooie verhalen, herinneringen, emoties en warmte toe. Het wordt vast en zeker een fantastische dag! Hoe dan ook zal ik die dag af en toe met mijn gedachten afdwalen naar jullie jubileumfeest. En ik lees en zie graag de terugblik en beeldmateriaal van de dag tegemoet. Complimenten voor jullie initiatief en de onverzettelijkheid om het jubileum te organiseren. Prachtig! Hartelijke groeten, Patrick van Geel
Beheerdersantwoord van: beheerder
Hartelijk dank voor je bericht, Patrick. Jammer dat je er niet bij kunt zijn, volgende keer beter! De meeste AFS-sers hebben soortgelijke verhalen. Het is fantastisch om je leven lang zulke mooie internationale contacten te kunnen onderhouden. De foto's van de bijeenkomsten vind je na afloop op deze website. Veel plezier op de neven- en nichtendag!
Sander Wennekers (1965-66) Sander Wennekers (1965-66) schreef op 11 april 2022 om 09:12
Gisteren 10 april alweer een mooie bijeenkomst van de Vrienden, dit keer in de inspirerende en groene enclave van het Vreedehuis in Den Haag. Elke keer blijkt weer dat een AFS jaar op ieders leven grote impact heeft gehad. Mij heeft het vooral uit de vooringenomenheid en betweterigheid van onze Nederlandse cultuur geschud. Er valt veel te leren van andere landen. Ook maar snel mijn contributie voor de vrienden voldaan 😉 Tot bij de viering van het 75-jarig bestaan.
Caja Schuurman Caja Schuurman schreef op 4 oktober 2021 om 14:53
Wat een fijne bijeenkomst afgelopen zaterdag. Een inspirerend verhaal van Karel Noordzij en een sprankelende kennismaking met de directeur van AFS Lowlands. Erg leuk om met mensen te zijn die weten wat het is om zo iets bijzonders als een AFS jaar te hebben meegemaakt. Ik hoop op jaargenoten ( 1963/1964) bij het lustrum volgend jaar. Dank aan het bestuur van de “ vrienden”
beheerder beheerder schreef op 30 mei 2021 om 23:01
Goed om te weten, Hanneke! Voor het 75-jarig jubileum volgend jaar bereiden we een fototentoonstelling voor. Als iemand nog foto's heeft van de bootreizen maken we daar graag gebruik van! Dan graag een berichtje naar alumni.ned@afs.org.
Hanneke Teekens Hanneke Teekens schreef op 26 mei 2021 om 11:57
Vele AFSers uit de jaren’60 zijn met de Seven Seas naar de US gegaan. Een schip met een interessante geschiedenis zoals je kunt lezen op: http://ssmaritime.com/sevenseas.htm
beheerder beheerder schreef op 19 januari 2021 om 12:00
Hartelijk dank voor je hulp, Charlotte!
Charlotte Maas Charlotte Maas schreef op 19 januari 2021 om 11:58
Hallo, Ik ben Charlotte. Ik heb geholpen met deze site. Wat een mooie verhalen hier!